Μάτι του Διαβόλου

Παραλία Γάλα

Παραλία Φοίνικας

Παραλία Φανός

Lose yourself in the
stunning blue

Κουφονήσια, Κυκλάδες

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κουφονησίων, αποτελείται από το άνω και κάτω Κουφονήσι και ανήκει στις ανατολικές Μικρές Κυκλάδες. Γεωγραφικά, βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου και βορειοδυτικά της Αμοργού. Αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με τα Κουφονήσια είναι η Κέρος, ένα μικρό νησί 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στο νησί της Κέρου το οποίο είναι ακατοίκητο ως αρχαιολογικός χώρος, έχουν γίνει ανασκαφές με σημαντικά ευρήματα της αρχαίας Κυκλαδικής κουλτούρας.

Κάτω Κουφονήσι

Τοποθετημένο ανάμεσα στο Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Κέρο, εκτείνεται σε 4.3 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι σχεδόν ακατοίκητο. Η μοναδική υποδομή είναι μερικές καλοκαιρινές κατοικίες. Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού, είναι η εκκλησία της Παναγίας η οποία χρίστηκε πάνω σε αρχαία ερείπια.

Πάνω Κουφονήσι

Το Άνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Κυκλάδων. Έχει έκταση 3.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 366 κατοίκους. Η κύρια και αποκλειστική ασχολία των κατοίκων είναι η αλιεία, η οποία μετατρέπει το νησί σε ένα πραγματικό ψαροχώρι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φρέσκο ​​ψάρι και θαλασσινά σε αφθονία. Το Κουφονήσι έχει επίσης έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους της Ελλάδας, σε σχέση με τον πληθυσμό του. Στο δεύτερο γραφικό λιμάνι του Άνω Κουφονησίου, που ονομάζεται Παριανός, οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολλά από τα αλιευτικά σκάφη του νησιού. Φτάνοντας στο νησί, ο λευκός ανεμόμυλος στα αριστερά που κυριαρχεί στο λιμάνι φαίνεται να καλωσορίζει επισκέπτες, ενώ το χωριό Χώρα, ένα μοντέλο Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, απλώνεται στους χαμηλούς λόφους. Στο κύριο λιμάνι και τη μαρίνα υπάρχουν αρκετά μικρά σκάφη που μεταφέρουν επισκέπτες στις όμορφες παραλίες του νησιού. Οι αμμώδεις παραλίες και οι βραχώδεις ακτές συμπληρώνουν την μαγευτική εικόνα του νησιού. Στις Μικρές Κυκλάδες, ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται μόλις την τελευταία δεκαετία, οπότε η φυσική ομορφιά και η παραδοσιακή γοητεία των Κουφονησίων διατηρήθηκαν αμετάβλητες. Αυτά, σε συνδυασμό με την εξαιρετική φιλοξενία των ντόπιων, αλλά και τις προσιτές τιμές για διαμονή και φαγητό, κάνουν το νησί τον ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές.

Island Photos

+30 22850 74400 | info@myrto-hotel.com
ΚΑΙΡΟΣ & ΩΡΑ
°C
19.00